Arkivbild/Sveriges Radio.
Hillerstorp

Norsk tv filmar på High Chaparral

3:33 min

Drömmer du om att bli tv-stjärna? I Norge? Då har du kanske chansen nu. För i början av nästa vecka ska norsk tv- NRK Drama - filma på nöjesparken High Chaparral och nu söker de statister.

Kraven som bolaget ställer är inte omöjliga att uppfylla. Det verkar vara viktigare med hårfärg och hårlängd än hur du ser ut i övrigt.
– Vi har hittat någon som passar, men vi behöver fler, det är bland annat stand ins för våra skådespelare som är blonda, mörka och rödhåriga som vi behöver, säger Pål Nissen, producent på NRK Drama.

Serien heter "Hem" på svenska och handlar om tre kvinnor i 20-30-årsåldern som plötsligt får reda på att de är halvsystrar. Pappan är en countryartist med barn lite här och där och den ena efter den andra hemligheten avslöjas. Serien är såld till SVT och kommer att visas i Sverige. Även Danmark och Finland har köpt serien.

Framöver nu ska det alltså spelas in scener på High Chaparral, men också i Anderstorp.
– Ja, det är en liten hemlighet i historien som ändar i en näst sista episod, men det handlar om att de letar efter var de egentligen kommer ifrån, så det blir en liten road-movie.

När plockar ni in statisterna då och vad ska de göra?
– De har en funktion att de ska vara turister på nöjesparken High Chaparral.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista