Inget pris till Värnamo Nyheter, men Ekot fick jubla. Foto: Christine Olsson/Scanpix.
VÄRNAMO

Värnamo Nyheter missade priset

Stora journalistpriset gick inte till Värnamo Nyheters Lars Alkner. Trots att han var nominerad var det Svenska Dagbladet som tog hem priset i kategorin "Årets förnyare" när priset delades ut igår.

Igår delades stora journalistpriset ut på Operakällaren i Stockholm. Stora Journalistpriset instiftades av Bonnier år 1966 för att främja goda yrkesprestationer inom journalistiken och är Sveriges mest prestigefulla journalistiska utmärkelse. Prissumman är 100 000 kronor i varje kategori.

Värnamo Nyheters lars alkner nominerades till priset i kategorin "årets förnyare" för sitt arbete med tidningens löpsedlar och kulturdel, men priset gick istället till Svenska dagbladets arbete med konsumentjournalistiken.

Vinnare i kategorin Årets avslöjande blev Ekots Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman för det avslöjande reportaget om saudiaffären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".