1 av 5
Fagerhult/Habos lagkapten 93 Erik Wilderoth firar ett av målen i derbyt.Foto:Patrik Bromander SR
2 av 5
Östras 88 Robin Levander gjorde två mål för hemmalaget. Foto:Patrik Bromander SR
3 av 5
Foto:Patrik Bromander SR
4 av 5
Foto:Patrik Bromander SR
5 av 5
Foto:Patrik Bromander SR
Innebandy

Fagerhult/Habo vann derbyt mot Östra

Conny Steenberg. " Får psykologiska mål."
1:54 min

Det allsvenska derbyt i innebandy mellan Östra SK och Fagerhult/Habo IBK slutade med seger för gästerna med 10-8 i Arenan i Jönköping.

Det var hemmalaget Östra som fick en bra start på matchen och kunde genom Robin Levander göra 1-0 efter 36 sekunder. Men sedan vände gästerna Fagerhult/Habo till ledning 1-5. Östra reducerade till 3-5 inför den tredje 
perioden. Och i början på den tredje gick Östra upp till 5-5. Men Fagerhult/Habo kunde genom två snabba mål av Erik Wilderoth och Viktor Lennartsson åter vara i ledning nu med 5-7.

Sedan drog Fagerhult/Habo på sig utvisningar och hade tre spelare på utvisningsbänken. Då kunde Östra komma tillbaka och kvitterade till 7-7 efter halva tredje perioden. Men Fagerhult/Habo reste sig på nytt och satte tre mål under sista halvan av perioden. Östra reducerade sedan med knappa minuten kvar att spela till 8-10 men några fler mål blev det inte.

Fagerhult/Habo tog därmed sin tredje raka seger, för Östra var det sjätte raka förlusten. Fagerhult/Habo ligger på andra plats i tabellen och Östra är nästjumbo på elfte plats med en match mer spelade än övriga lag.

Östra - Fagerhult/Habo 8-10 (1-4, 2-1, 5-5 )

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".