1 av 2
Andreas Carlson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
2 av 2
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix.
Mullsjö/Jönköping

Kd hårdsatsar fram till valet

1:02 min

Kristdemokraterna tänker nu ta krafttag för att få upp sina dåliga opinionssiffror, det bestämdes under partiets höststämma som hölls i Mullsjö i helgen.

Förtroendet för partiet har sjunkit ytterligare under hösten och partiet ligger under riksdagsspärren. Men nu ska man jobba hårt för att höja siffrorna fram till valet, säger riksdagsledamoten och distriktsordföranden i Jönköpings län Andreas Carlson.

– Vi behöver bli bättre på att fokusera på det vi genomfört, vi har ju suttit i regeringen i sex år nu men också jobba på att inte framstå som att vi är nöjda med det vi har jobbat på hittills, säger Andreas Carlsson.

I helgen höll Kristdemokraterna sin höststämma i Nyhemshallen i Mullsjö.

– Ska ni gå tillbaka till kärnfrågorna?

– Man kan definiera det som man vill men vi ser att det finns ett behov av att det finns ett parti som dels lyfter fram behovet av etik och värderingear, dels står för familjen, föreningarna och företagen och står fast vid det, säger Carlson.

– Men vad säger ni om att många är irriterade över att ni blir minimerade i alliansen?

– Då tror jag man ska se vad det är de egentligen menar, jag tycker vi har fått igenom mycket i alliansen på regeringsnivå men vi är inte nöjda utan vill fortsätta påverka. Våra opinionssiffror är inte alltid så positiva som vi önskar men vi har varit med tidigare och sett att vi kan vara med och öka väldigt snabbt, säger Andreas Carlson, riksdagsledamot och distriktsordförande i Jönköpings län.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista