Dreamhack. Foto: Viktor Mattson/SR
Jönköping

Polisens tweet om Dreamhack tonas ner

"Det är tråkigt att Dreamhack i Jönköping avslutas med stormning, skadegörelse, stenkastning och grön laser" twittrade polisen från datorfestivalen natten till söndagen. Men idag tonar polisen ner nattens händelser.

Polisens presstalesman Göran Gunnarsson vill nu på förmiddagen tona de händelser i natt som beskrivs i det meddelande som polisen lade ut på sociala medier igår.

- Det har varit i stort sett som tidigare år förutom den händelsen som var på Österängen där en yngre man blev allvarligt skadad vid ett bråk, säger han.

Det var i torsdags som en 18-årig dreamhackbesökare ska ha knivhuggit en 15-årig pojke på Österängen i Jönköping. Pojken skadades allvarligt och 18-åringen sitter nu häktad misstänkt för mordförsök. Det här är förstås ett ovanligt brott i festivalens historia men varje år är det incidenter där deltagare ingår. De mest uppmärksammade är stormningar av olika butiker.

Och inatt rapporterade alltså polis därifrån att det varit just stormning, skadegörelse, stenkastning och grön laser. Men Göran Gunnarsson tonar ner händelserna och är nöjd med polisens insatser under festivalhelgen...

- -Vi har ju försökt att finnas plats och jobba företagande och ha en kontakt med besökarna via twitter och det har fungerat väl. Alla händelser går ju inte att förutse, säger han.

– I år hade ni extra mycket bevakning däruppe varför då?

– Vi har den bevakning vi anser oss behöva för att kunna ha ett tryggt och säkert arrangemang.

– Trots det händer det saker runtomkring?

– vi kan inte vara på alla platser samtidigt, säger Göran Gunnarsson.

– Du verkar ändå rätt så lugn runt det här evenemanget?

– Det är ju inte första gången som det genomförs, man får ju en organisation som man tycker fungerar väl och jag tycker det har fungerat väl den här gången också, säger Bo Gunnarsson, polisens presstalesman i Jönköping.

Göran Gunnarsson summerar helgen på Dreamhack med att 37 händelser är inrapporterade.Totalt har 20 mobiltelefoner, en Ipad, tre headsets, tre laptops, en stationär dator och en jacka, anmälts stulet efter festivalen.

Tre fall av narkotikabrott har också upptäckts och fyra personer har skadats i samband med en misshandel och en person har anmält olaga hot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista