1 av 2
Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX
2 av 2
HV 71-Skellefteå 2-1

HV71 ryckte i toppen

2:12 min

Det skiljer inte mycket mellan HV71 och Skelletfeå, varken i tabellen eller i rinken. Men en stor skillnad finns det. Den stavas Gustaf Wesslau.

Radiosportens Jonas Enarson väljer Lagens lirare:
HV 71:
Gustaf Wesslau
Skellefteå:
Joakim Lindström

Målvakten storspelade när HV71 på söndagen besegrade Skellefteå. Seriefinalen slutade 2-1 (1-0, 1-0, 0-1).

En laddad toppmatch i Jönköping startade något trevande med två lag som mest kände av situationen. Men snabbt blev spelet grinigare, hungrigare och det infann sig en elitseriefinal som var värd namnet.

Skellefteå var laget som började bäst: skapade flera farliga målchanser - många gånger via Bud Holloway och Joachim Lindström - men hemmamålvakten Gustaf Wesslau var genomtät.

Hemmalagets ledningsmål efter halva första perioden kändes därför, på grund av Skellefteås puckinnehav och fina offensiv, något orättvist.

Efter slarv av Skellefteå i defensiv zon, lirkade Markus Nilson snyggt in ledningspucken bakom bortamålvakten Markus Svensson.
– Vi krigar på bra och spelar tajt defensivt, det är en stabil insats, säger Marcus Nilson.

Andra perioden hann inte spelas länge innan nätet rasslade igen. Efter en minut erövrade HV:s William Karlsson pucken och sedan gjorde han resten av jobbet själv. Målet till 2-0 var nära att också bli det sista i matchen, men en minut innan slutsignalen tryckte bortalagets Erik Forsell in reduceringen. Skellefteå kom dock inte närmare i matchen.
– Vi bjuder dem på båda målen, samtidigt är vi lite bättre och borde ha gjort fler mål, vi borde ha skärpt oss så att vi kan ta såna hära matcher, säger Skellefteås Anders Forsberg.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

HV71-SAIK

2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (10.01) Marcus Nilson (Patrik Carlsson).

Andra perioden: 2-0 (1.17) William Karlsson.

Tredje perioden: 2-1 (18.53) Erik Forssell (Joakim Lindström, Niclas Burström).

Skott: 27-27 (8-10, 12-11, 7-6).

Utv, HV 71: 4x2. Skellefteå: 5x2, 2x10.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 6 706.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista