Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio.
Mullsjö/Höglandet

Kvinna fälls efter Sandhemsdådet

Idag kom domen mot den 27-åriga kvinnan från Höglandet som greps sedan en äldre kvinna i Sandhem, Mullsjö kommun, knivskurits svårt.

Kvinnan döms av tingsrätten i Jönköping för försök till mord. En rättspsykiatrisk undersökning som kvinnan genomgick efter gripandet visar att hon vid tillfället led av en allvarlig psykisk störning. Hon överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Kvinnan själv har erkänt att hon stack kniven i den äldre kvinnan, men menar att hon inte hade uppsåt att döda henne. Hon hävdar att hon hörde röster som sa åt henne att sticka kniven i kvinnan, men menar att de inte sagt åt henne att döda någon och ville dömas till grov misshandel eller försök till dråp.

Men tingsrätten väljer alltså rubriceringen försök till mord - eftersom hon beväpnat sig och måste ha vetat att kvinnan riskerade att dö. Den rullstolsburna kvinnan var dessutom försvarslös och utsatt. Dessutom hade 27-åringen tidigare under dagen sökt på internet bland annat med sökorden "vad händer om man dödar en människa".

Mer info kommer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".