Peter Jutterström är moderat riksdagsledamot. Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Jutterström (M): "Måste inte prata med journalister"

Jutterström: ”Inga fler lik i garderoben”
9:13 min

Riksdagsledamoten Peter Jutterström (M) hamnade i blåsväder efter P4 Jönköpings avslöjande att han dömts för bokföringsbrott. Sedan dess har han duckat för media.

Det finns ingen naturlag som säger att man måste tala med journalister. Det är klart att om ni retar upp mig, känner inte jag att det är jätteroligt att prata med er, säger Peter Jutterström.

I mitten av oktober avslöjade P4 Jönköping att moderaten Peter Jutterström fått ett strafföreläggande och dömts att betala 10 000 kronor i böter för bokföringsbrott. Detta för att han inte skickat in årsredovisningen i sitt företag. Peter Jutterström sa då att det var en engångsföreteelse.

Bara några dagar senare avslöjar Jönköpings-Posten att han varit sen med årsredovisningarna vid 14 tillfällen de senaste 15 åren. De nya uppgifter kom samtidigt som det stod klart att Peter Jutterström skulle ta plats i riksdagen och bli riksdagsledamot efter Magdalena Andersson som blev landshövding.

Sedan dess har P4 Jönköping försökt få en kommentar av Peter Jutterström. Först i dag valde han att tala ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".