1 av 2
Mats Gren och Christer Persson. Foto: David Westh/Sveriges Radio.
2 av 2
Zourab Tsiskaridze. Foto: David Westh/Sveriges Radio.
Fotboll

De ska leda Jönköpings Södra

Sådan tränare vill Christer Persson vara
2:49 min

Knappt en vecka efter det att Mikael Eriksson steg av som assisterande tränare för superettaklubben Jönköpings Södra presenterade man ersättaren.

Det blir som väntat Christer Persson som träder in i rollen som assisterande tränare i J-Södra. Persson deklarerade tidigt att den gångna säsongen var hans sista på elitnivå och när han fick frågan om ett nytt uppdrag i föreningen var valet enkelt.

– Spelarkarriären på elitnivå var slut och jag och familjen ska vara kvar i stan. Jag kunde ha spelat vidare på lägre nivå, men det kan alltid vara svårt att pussla ihop heltidsjobb med familjeliv och den tid som det ändå krävs att spela i division ett eller division två. Tränaretanken har funnits där senaste åren och det känns väldigt spännande, säger Christer Persson till P4 Jönköping.

Samtidigt meddelar föreningen att man förlänger kontraktet med backen Zourab Tsiskaridze. 26-åringen kom till J-Södra i augusti som ersättare till skadade Kalle Svensson och stannar nu minst en säsong till. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".