Foto: Bror Persson/Scanpix
Luleå - HV 71 6-0

Dubbla förluster för HV

Ulf Dahlén: ”Jag får ta på mig att ha gruppen redo”
2:31 min

Luleå vann båda matcherna i dubbelmötet mot HV 71 på tisdagskvälle. Den andra slutade i en total utklassning där gästerna från Jönköping mest verkade längta hem.

Luleå tog sin andra seger mot HV 71 under torsdagskvällen efter 6-0 oc klättrar därmed upp till andra plats i tabellen, bara en poäng efter smålänningarna.

Totalt fick Luleå med sig fem poäng från dubbelmötet.

Den inledande matchen slutade med 2-1-seger för norrbottningarna, efter förlängning.

Matchen kunde starta först 20.00 sedan HV:s plan blivit försenat.

Hemmalagets dominans fortsatte under kvällen ordinarie match som slutade 6-0.

Jönköpingslaget såg blekt ut, drog på sig utvisningar, och hade svårt att skapa långa anfall.

– Med den energi som vi har i dag ska vi vara glada att vi tar en poäng. Det blir så här i hockey ibland. Jag får ta på mig att ha gruppen redo, för vi var inte riktigt redo i dag. Vi hittade inte riktigt energin i dag, säger HV 71:s tränare Ulf Dahlén till Radiosporten.  

HV71 fick chansen att ta ett grepp om matchen i numerärt överläge efter en dryg minut. Men Luleå visade upp ett prickfritt försvar i spelformen.

Hemmalaget tog sedan tag i taktpinnen. När HV:s Tommy Kristiansen hamnade i utvisningsbåset kunde Joonas Vihko göra 1-0 efter nio minuter med ett riktigt klassmål.

Toni Koivisto, bakom förlängda mållinjen, passade till sin landsman som direktsköt stenhårt.

Niklas Olausson stod för förspelet med ett vasst pass till Koivisto.

Andra perioden inleddes med 2-0 till Luleå, genom ett nytt direktskott, nu från Robin Jacobssons klubba, och en dryg minut senare ökade Mika Pyörälä på till 3-0 med ett backhandskott i numerärt överläge.

Efter målet tog HV71 timeout och bytte målvakt. Gustaf Wesslau fick lämna kassen och Jonas Gunnarsson klev in.

Gunnarsson fick en mardrömsstart. Efter två och en halv minut fick han hämta pucken bakom sig, sedan Linus Persson i en rörig situation lyckats öka på Luleås ledning till 4-0.

Ulf Dahlén vaskade om i HV:s kedjor, men inget hjälpte.

Matchbilden stod sig i slutrundan, och Luleå kunde göra ytterligare två mål, genom Kim Hirschovits och Linus Persson.

– Jag tycker att vi var bättre än dem i 75 minuter i dag, på alla punkter. Jag tycker vi maler ner dem och vi gör det riktigt bra, säger Luleås Linus Klasen.

Johan Gustafsson i Luleås mål visade storform i båda matcherna. I den andra höll han nollan för första gången under säsongen.

TT/Radiosporten
radiosporten@sverigesradio.se

David Zimmer
david.zimmer@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".