Pernilla Ljungbergh, Foto: Stefan Wennerberg
Fotboll

Hon är årets kvinnliga ledare

2:36 min

Hon får saker att hända. Hon hittar lösningar. Hon är bra på att kommunicera. Så beskrivs IF Hallbys Pernilla Ljungbergh, som nu utsetts till årets kvinnliga ledare av Smålands Fotbollförbund.

Ja, årets kvinnliga ledare heter Pernilla Ljungbergh. Det är Smålands fotbollförbund som årligen delar ut bland annat den här utmärkelsen, som 2012 går till Pernilla Ljungbergh som sitter i styrelsen för IF Hallby fotboll och är tränare för F13.

– Jag blev jättesmickrad och glad och till och med generad, men sen när jag smakade på det lite så tyckte jag det var jätteroligt, för mig och Hallby och alla runt omkring mig.

Vad är det som gör dig till en bra ledare?
– Jag är väldigt engagerad, jag gillar att engagera mig och jag tror det är det som många gånger smittar av sig.

Pernilla Ljungberghs motto är "Lekfullt och seriöst som Pia Sundhage". Hon är en drivande kraft i Hallby fotboll och röster omkring henne prisar henne som en som får saker att hända, att hon är bra på att kommunicera och hitta lösningar.

Under året har hon varit med i flera projekt, som Bymarksvallen365, Hallbys fotbollstjejer, High5cup och Fotbollsgemenskap.

Vad är det som gör att du vill lägga den här tiden?
– Det är väldigt utvecklande för en själv, man får vara på en arena som inte är så styrd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista