Månader blev till år och ett långt förhållande mellan Per och Arbetsförmedlingen. Foto: David Westh/Sveriges Radio. Per Rudhamn, foto: Privat.
Lasso

Per vill skiljas från Arbetsförmedlingen

15 min

Per har försökt få hjälp av Arbetsförmedlingen i åtta år. Idag är han fortfarande arbetslös och vill skilja sig från sin arbetsförmedling.

35-årige Per Rudhamn från Nässjö har varit arbetslös i åtta år. Under tiden har han tagit hjälp av Arbetsförmedlingen för hjälp och stöd - utan att lyckas nå fram till en riktig anställning.

Efter alla turer har Per till slut tröttnat och vill nu skilja sig från sin arbetsförmedling.

– Första tiden som arbetslös kan man väl tycka att det är skönt med semester. Men sedan kommer månaden efteråt.

Han har sökt jobb i nästan ett decennium utan att lyckas. Lika länge har han vänt sig till Arbetsförmedlingen för stöd, utan resultat.

– Det är klart att man efter åtta år börjar man starkt ifrågasätta, är ni verkligen kompetenta att sköta mitt ärende..?

– Jag tycker inte synd om mig själv, jag har själv satt med i den här situationen. Jag har själv valt att inte utbilda mig, själv valt att inte ta körkort eftersom jag inte haft råd. Nu får jag ta ansvar för min egen utbildning, mina egna tankar och mina egna val som jag faktiskt gjorde en gång, säger Per.

LYSSNA PÅ P4 REPORTAGE OM PER OCH HANS FÖRHÅLLANDE MED AF.

KOMMENTERA: Hur tycker du Arbetsförmedlingen sköter sitt jobb?

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista