jönköping

"Strippklubben inte önskvärd"

1:41 min

I dag hölls ett möte i Rådhuset om den nyöppnade strippklubben på Torpa i centrala Jönköping. Där de var eniga att verksamheten måste läggas ner.

Den nya strippklubben som i går slog upp portarna har upprört många. Andreas Sturesson, det kristdemokratiska kommunalrådet, bjöd i dag in fastighetsägaren och representanter för socialförvaltningen, räddningstjänst och stadskontoret till ett möte på Rådhuset. Polisen var också inbjudna med dök inte upp på mötet.

– För mig har det gett information som jag inte tidigare hade och jag tror att det var likadant för övriga. Med den information jag får i dag så känns det inte som att personen som driver verksamheten har vidtagit alla åtgärder för att kunna bedriva den, säger Andreas Sturesson (KD).

Vad kan man göra?

– Framförallt är det fastighetsägaren som har verktygen. Får man starta en sådan här verksamheten med det hyresavtal som finns och det bedömer vi att man inte kan, säger Sturesson.

Det var i går som strippklubben hade premiär och redan då fick verksamheten sin första polisanmälan mot sig. Det var grannar som ringde och klagade på för hög musik. Och att den ligger i ett tätbebyggt område jämte en lågstadieskola har upprört många.

– Framförallt har vi en uppdragsgivare i form av våra medborgare. Och medborgarna vill inte ha klubben där. Den har en olämplig placering och den är inte önskvärd i vår kommun, säger han.