Jönköping

Polisen följde supportrarna

För andra gången på bara några dagar vimlade det av poliser i centrala Jönköping i går. I torsdags var orsaken en misstänkt bomb. I går var det ett par hundra Linköpingsfans. Men inga ingripanden behövdes, enligt polisen.

Ett 20-tal poliser jobbade med att bevaka händelserna kring elitseriehockeyns derby i går mellan Linköpings HC och HV71 i Jönköping.

Supporterpolisen från Östergötland fanns också på plats i Jönköping för att hålla koll på LHC-fansen.
– Det är omkring 200 personer som har åkt hit i fyra bussar, berättade en av poliserna.

Två timmar kvar till matchstart, har ni behövt göra något ingripande än?
– Nej, än så länge har vi inte behövt det.

Men vid tvåtiden på eftermiddagen syntes de och hördes de lång väg, Linköpings supportrar, som bland annat höll till på en krog på Östra Storgatan. Från krogens balkong sjöng de hyllningssånger till sitt lag och undrade var HV-fansen höll hus.

Även Jönköpingspolisen satte in extra personal den här dagen, jämfört med de flesta andra elitseriematcher. Ett 20-tal poliser jämfört med några stycken.

Men förutom att det var högljutt på stan ska eftermiddagen och kvällen ha avlöpt lugnt, enligt polisen, och ingen person omhändertogs eller greps.

Det här var andra gången på tre dagar som centrala Jönköping fyllts med poliser och polisbilar. I torsdags var det en fejkad bomb som ledde till polisuppbåd och avspärrningar.