Handboll

Hallbydamer nära att skrälla mot topplag

2:46 min

Hallby gjorde en av sina bästa matcher i allsvenskan den här säsongen när man var mycket nära att ta poäng mot topplaget Skånela. Men Stockholmslaget var något bättre i andra halvlek och vann till slut med 28-30.

Det var mycket nära att Hallbys damer hade fått med sig en poäng i mötet mot topplaget Skånela. Med bara några sekunder kvar av matchen ledde gästerna bara med ett mål sedan Hallbys Madeleine Schlosser reducerat i ett viktigt skede av matchen. Men det räckte emellertid inte hela vägen fram utan Skånela fick med sig två poäng hem till Stockholm.

Bäst i hemmalaget denna afton var målvakten Victoria Henriksson som i början av säsongen var reserv, men som nu visat att hon är en stor begåvning och tillgång för Hallby.

- Som målvakt måste man lära känna spelare och tränare och nu känner jag att jag börja komma in i det mer och mer. Mna säga att bitarna faller på plats, säger Victoria Henriksson.

Trots förlusten har Hallby fortfarande chansen att knipa en fjärdeplats i tabellen vilket innebär att man får kvala till elitserien. Mycket strongt i så fall eftersom laget är nykomlingar i allsvenska den här säsongen.

Hallby-Skånela 28-30 (13-13)

Publik: 409