Innebandy

Hoppet lever för JIK

2:10 min

Jönköpings innebandyklubb vägrar ge upp i kampen om ett nytt kontrakt. Tre viktiga poäng var i hamn efter 8-3 mot Granlo.

På söndagen var det nykomlingen Granlo som gästade Jönköping, Granlo som överraskat stort den här säsongen och som ligger på en trygg slutspelsplats. Dock har de spelat betydligt bättre på hemmaplan och det visade sig mot Jönköping.

Efter en trög första period tog Jönköping över och de avslutande två perioderna kan ha varit de bästa som JIK presterat den här säsongen. I slutet av matchen tog Granlo ut målvakten för att försöka komma ikapp, men istället var det hemmalaget som kunde springa ifrån ytterligare genom att sätta två mål i tom kasse.

- Med det slit vi visade upp så tycker jag att vi visade att vi hör hemma här. Vi tog över matchen helt och hållet i den andra perioden, sade målvakten Christoffer Lindahl.

Däremot förlorade Mullsjö den svåra  bortamatchen mot topptippade Pixbo, som ryckte i tredje perioden till en säker seger med 9-5. Mullsjö ligger nu tre poäng före Jönköping med tre matcher kvar att spela. Med i kampen finns i hög grad även Tyresö Trollbäcken som i en sen match föll mot Täby och nu ligger sämst till av de tre.

Så här ser tabellen ut just nu:

11 Mullsjö 23 poäng -20 i målskillnad
12 Jönköping 20 poäng, -45
----
13 Tyresö Trollbäcken 18 poäng, -38
14 Karlstad 12 poäng

Sista omgångarna:

Onsd 27 Tyresö Trollbäcken - Jönköping, Mullsjö - Storvreta

Sönd 3 Jönköping - Linköping, Helsingborg - Tyresö Trollbäcken, Warberg - Mullsjö

Lörd 9 Tyresö Trollbäcken - Falun, Pixbo - Jönköping, Mullsjö - AIK

Jönköping - Granlo 8-3 (1-2,2-0,5-1)

Mål JIK: Gustaf Ihrman 2, Johan Nygårdh 2, Martin Källberg, Martin Hovlund, Jimmy Lindstrand, Andreas Livh

Pixbo - Mullsjö 9-5 (2-0,1-3,6-2)
Mål Mullsjö: Sebastian Palmqvist 3, Adam Fransson, Kim Ganevik

Fråga