1 av 9
Alliansen följs av en stor journalistkår. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
2 av 9
Alliansen framför Annie Lööfs föräldrahem i Maramö. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio.
3 av 9
Annie Lööf, Fredrik Reinfeldt och Göran Hägglund. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio.
4 av 9
Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio.
5 av 9
Flaggan är upphissad. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
6 av 9
Mycket media på plats i Maramö. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
7 av 9
Göran Hägglund, Jan Björklund och Fredrik Reinfeldt promenerar upp till Annie Lööfs föräldrahem. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
8 av 9
Någon som inte är så imponerad av Alliansen. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio
9 av 9
LRF välkomnar till Maramö. Foto: Dan Segerson/Sveriges Radio.
Maramö

Stort mediauppdåd på plats i Maramö

1:09 min

Omkring 60 journalister och fotografer bevakade partiledarnas ankomst till Annie Lööfs föräldrahem i Maramö, vilket är fler än antalet invånare i Maramö som består av 22 hushåll.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M), Göran Hägglund (KD) och Jan Björklund (FP) har anlänt till centerledaren Annie Lööfs föräldrahem i Maramö. Där ska de lägga upp taktiken inför valet 2014.

– För en stund sedan kom de fyra partiledarna och hälsade på presskåren. Sedan gick de in till Annie Lööfs föräldrahem, säger P4 Jönköpings reporter Dan Segerson som är på plats i Maramö.

När partiledarna kom gav de Annie Lööf en orange Alliansflagga som de sedan hissade upp i flaggstången. I Maramö utanför Värnamo ska nu Alliansen tillbringa två dagar tillsammans.

– De ska sitta ner tillsammans med partisekreterarna och dra upp linjer inför valrörelsen till valet 2014, säger Dan Segerson.

I morgon kommer partiledarna hålla en presskonferens för att berätta vad de kommit fram till under de här två dagarna i Maramö.

– Det här är startskottet för ett antal arbetsmöten som vi ska ha fram till valet 2014. Vi ska lägga upp det organisatoriska samarbetet fram till valet, sade Annie Lööf.

Lööf ville inte hålla med om att mötet är viktigast för henne.

– Det är ett viktigt möte för Alliansen och för Sverige, sade hon.

Alliansledarna poserade tillsammans inför de många fotograferna i solen på den snötäckta gårdsplanen. Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund påpekade att de fyra träffas varje dag som ministrar i regeringen och att det är viktigt att träffas också som partiledare.

– Det är trevligare att göra det på det här sättet och i bästa fall kan vi presentera ett resultat, sade Hägglund.

Statsminister Fredrik Reinfeldt, för dagen i jeans och utan slips, uppgav att man nu ska förbereda för en tredje valseger.

Dan Segerson

dan.segerson@
sverigesradio.se

036-215 66 28

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista