maramö

LRF: Alliansen ser inte lantbruket som en resurs

6:21 min

Mycket media följer Alliansens möte i Maramö. Även många intressegrupper är på plats för att försöka påverka partiledarna. LRF till exempel som tror att många centerväljare är missnöjda med jordbrukspolitiken.

Det tre gästande partiledarna hade med sig en Alliansflagga i present som hissades i flaggstången utanför Annie Lööfs föräldrahem, och en orange vägskylt med namnet Maramö sattes upp vid infarten till byn, och många tycker det är jätteroligt.

Men alla verkar dock inte lika entusiastiska inför Alliansens möte. Strax utanför Maramö har någon hängt upp en stor socialdemokratisk banderoll på sitt hus med texten "Frihet kräver rättvisa". Och en bit därifrån i Värnamo protesterade IF Metall mot regeringens politik genom att arrangera ett soppkök.

Andra som är missnöjda med alliansens politik är LRF, som är på plats för att med olika medel försöka påverka de fyra partiledarena.

– Vi vill påvisa för de som här, partiledarna och journalisterna, hur viktigt det är att vi värnar om det svenska jordbruket. Att politikerna ser hur viktigt jordbruket är, säger Anders Hermansson som är en av lantbrukarna på plats i Maramö.