maramö

Annie Lööf: Vi gillar att arbeta tillsammans

2:12 min

Centerledaren Annie Lööf är nöjd med vad Alliansmötet i Maramö har gett. Partiledarna har kommit fram till olika strategier för att vinna valet 2014.

– Vi har haft ett väldigt viktigt arbetsmöte där vi fyra partiledare har fått möjligheten att diskutera politiskt innehåll och hur vi ska möta väljarna om ett och ett halvt år, säger Annie Lööf (C).

Tillsammans med Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna har de tagit fram olika strategier hur de ska vinna valet 2014. Bland annat har de tagit fram fem arbetsgrupper och de ska tillsammans resa runt till länen i Sverige under valrörelsen.

– Vi gillar att arbeta ihop och vi har alla förutsättningar att gå stärkta ur valet 2014 jämfört med en väldigt splittrad opposition, menar hon på.

Både Kristdemokraterna och Centerpartiet balanserar kring fyraprocentsspärren, men det är inget som hindrar Alliansens samarbete.

– Alliansen är en hävstång för oss fyra partier tillsammans. Det är genom Alliansen Centerpartiet har fått igenom många polistiska iddér.