MULLSJÖ

Politiker fick sparken

2:14 min

En av grundarna till det lokala partiet Mullsjö framtid, Joachim Stenberg, har fått sparken från sin arbetsgivare och nu driver han fallet vidare till arbetsdomstolen. Samtidigt är han nu beredd att åter satsa på politiken.

Under stor uppmärksamhet, även i riksmedia, fick partiet Mullsjö framtid 25 procent av rösterna och blev största parti valet 2006. De båda frontfigurerna Joachim Stenberg och Stefan Lindkvist stormade in i kommunhuset i Mullsjö och började styra och ställa.

– Säkert tyckte en del att vi ställde allt på ända. Vi behandlades som pest eller kolera, säger Joachim Stenberg.

Men två år senare sprack samarbetet med de borgerliga partierna efter interna stridigheter, även men tjänstemännen i kommunen och Stenberg fick lämna kommunhuset sedan partierna inte längre hade förtroende för honom. Valet därpå tappade partiet 40 procent av rösterna. Han skyller kraschen på personangrepp, kritiska revisorer och att media tog ställning mot partiet, men samtidigt är Joachim Stenberg i dag självkritisk.

– Vi kunde ha lyssnat bättre på tjänstemännen på hur de såg på ekonomin, vi kunde ha samtalat mer med oppositionen.

Samtidigt har Joachim Stenberg även åkt på smällar privat. Familjens hus fick totalrenoveras efter en fuktskada och i samma veva fick han sparken från sitt arbete efter en konflikt i fikarummet med en kollega.

– Det är en fruktansvärd smäll får jag lov att säga, säger Joachim Stenberg.

Ett fall som han nu fått med sig facket Unionen med sig till arbetsdomstolen som ska avgöra fallet.

– Det ser jag fram emot att få deras bedömning på det.

Joachim Stenberg har nu ett annat jobb på gång i bevakningsbranschen. Efter smällarna reser han sig igen, även inom politiken.

I dag har han bara några uppdrag som ersättare men 47 år gammal är han beredd att återigen ta en ledande roll i Mullsjö framtid. Att samregera med alliansen blir svårt menar efter alla konflikter. Därför stänger han inte dörren åt varken vänsterpartiet eller socialdemokraterna. Målet är att återigen få var fjärde röst i Mullsjö.

– Jag backar ju inte för att ta en framträdande roll i Mullsjö Framtid, men det får vi ju diskutera.

Vad är det som får dig att göra den bedömningen?

– Jag har bra lösningar, säger Joachim Stenberg.