värnamo

Studenter får chansen att utveckla produkter

1:35 min

Ett företag i Värnamo får den här veckan hjälp av studenter för att utveckla sina produkter. Det här är något som alla vinner på, företaget får hjälp med nya idéer och studenterna som kommer från tre olika lärosäten vidgar sina vyer.

Det är cirka 40 studenter som deltar i projektet i Värnamo och de kommer från Högskolan i Jönköping, Kungliga tekniska högskolan i Stockholm och Linnéuniversitetet i Växjö. Värnamo kommun leder det här projektet tillsammans med de tre lärosätena.

– Det här är bra så vi får upp ögonen för det här företaget. De flesta av mina studenter kommer till jobb i Stockholmsområdet för det är där de flesta jobben för civilingejörer finns, säger Carl Michael Johannesson, docent på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

Studenterna samlas under en vecka där de delas in i grupper som ska hjälpa ett företag som tillverkar golvplattor. De ska också undersöka om det finns fler användningsområden för plattorna.

– De  får jobba ihop med andra studenter och se att de tillsammans löser problem eller uppgifter som de annars inte skulle göra. Man blir väldigt närsynt om man bara jobbar med likasinnade, säger docent Johannesson.

Studenterna är också positiva till den här typen av projekt. Något de kan ha nytta av i framtiden om inte annat.

– Jag får testa mina kunskaper och jag får även jobba inom andra arbetsområden, säger Camilla Nilsson student på Internationella handelshögskolan i Jönköping.

Reporter: Maria Franzén.