Bandy

Bois pressade Vetlanda i elitkvalet

2:03 min

Det blev förhandstippade Vetlanda som vann mot länskollegan Tranås Bois på Bredstorp, när kvalet till elitserien i bandy inleddes.  Men det blev en kamp in i det sista och till slut vann Vetlanda matchen med uddamålet 6-5.

Det var Vetlanda som var favoriter i den första kvalmatchen när man mötte Tranås Bois på Bredstorp. Och efter dryga tjugo minuters spel var man också planenligt i ledningen med 3-0 trots att matchen var jämn ute på planen. Men Bois kom tillbaka och hämtade in två mål innan pausvilan.

I den andra halvleken som stundtals var grinig ute på banan, gjorde ryssen Ivan Lebedev 3-3 och plötsligt var det jämt rent målmässigt. Bara några minuter senare fick också Bois en straff som Lasse Lindh förvaltade på allra bästa sätt fram till 4-3 för hemmalaget.

Många trodde då på att Tranås skulle överraska och vinna matchen men så blev det inte. VBK både kvitterade och tog ledningen efter att Bois drabbats av två utvisningar som i stora drag fällde avgörande i matchen. Bois orkade aldrig resa sig efter det.

Därmed fick Vetlanda BK med två viktiga poäng i kvalet för fortsatt kontrakt i elitserien nästa säsong.

Tranås-Vetlanda 5-6 (2-3)

Tranås: Ivan Lebedev 2, Hannes Karlsson, Marcus Tamminen, Lars Lindh. Vetlanda: Jesper Jonsson 2, Andreas Lysell, Joakim Andersson, Hannes Karlsson, Robin Östh.

Publik: 935.