jönköpings kommun

Tekniskas försvar: Vi hinner inte

2:09 min

Återigen får tekniska kontoret vid Jönköpings kommun hård kritik. Revisionen avslöjar inköp för miljonbelopp utan avtal eller upphandlingar och sträcker sig så långt att man ger kontoret en anmärkning.

Efter skandaler under hela 2000-talet med saltade fakturor, anklagelser om jäv och nära kontakter med leverantörer, är det nu revisionen i kommunen som i en skarp rapport ger kontoret en anmärkning. Att revisionen ger en formell anmärkning är mycket ovanligt.

– Det är inte speciellt vanligt. Vår kommun är ganska välskött men i det här fallet har vi meddelat att vi kommer gå till fullmäktige med den här anmärkningen, säger Sven Ebbesson (S).

Tekniska har gjort inköp för miljontals kronor utan ramavtal eller upphandlingar. Det visar rapporten som P4 Jönköping läst.

– Vi hinner inte. Vi saknar avtal på fruktansvärt många områden, men nästan alla våra ramavtal har med vardagen att göra. Vi kan ju inte avstå att laga en vattenläcka till exempel, säger  Thomas Bergholm, tekniska kontorets direktör.