mullsjö

Knaggebo slog rekord under sportlovet

1:57 min

Under Jönköpings läns sportlovsvecka slog Knaggebobacken utanför Mullsjö nytt rekord. Aldrig tidigare har man omsatt så mycket pengar under en och samma vecka.

Det är full fart i Knaggebobacken i Mullsjö under vintern. Under vecka sju slog man rekord i omsättning och än är inte skidsäsongen över.

– Det var det bästa sportlovet vi har haft någonsin. Kul att se att det finns ett skidintresse nu när vi fick vädret med oss, Mikael Lindberg, som äger Mullsjö Alpin och driver Knaggebobacken.

De senaste vintrarna har varit bra för länets skidanläggningar. Det har varit gott om snö och när snön lyst med sin frånvaro så har man kunnat tillverka konstgjord snö i stället.

I år öppnade anläggningarna tidigt, eftersom kylan och snön kom i början av december. Och sportlovet blev en rekordvecka, inte bara för Knaggebo utan även för länets största anläggning, Isaberg utanför Hestra. Årets sportlovsvecka tangerar rekordet från sportlovsveckan förra året, enligt Vdn Louise Söderlund. Vädret är en viktig del för att intresset för skidåkning ska locka folk.

– Får vi vädret med oss är det ett helt annat sug. Vi kommer ha öppet till påsk, men försvinner snön så tappar många intresset också, säger Lindberg.