nässjömordet

Tiden går för polisen – mördaren fortfarande fri

9:49 min

Det har nästan gått en månad sedan en 61-årig man sköts till döds och hans 59-årig fru skadades svårt och fortfarande går mördaren fri.

20 personer inom polisen jobbar med mordet i Handskerydsområdet i Nässjö. Och nästan 250 förhör har hållts, men fortfarande har ingen gripits för dödsskjutningen.

– Vi jobbar på bred front och det ser bra ut såhär långt, säger Johan Frisk, kriminalkommissarie och utredningsledare vid polisen i Jönköpings län.

Polisen förhör vittnen hela tiden och det kanske viktigaste vittnet är den skottskadade kvinnan som har fått skydd. Däremot vill Johan Frisk inte säga något om hennes tillstånd och hänvisar till förundersökningen.

– Man behöver ju inte vara en raketforskare för att förstå att hon är väldigt central i den här utredningen, säger Frisk.

Det har nästan gått en månad sedan mordet skedde och kommissarien är väl medveten om att minnesbilder och iaktagelser är färskvaror. Efter de första 48 timmarna sjunker oddsen för att hitta gärningsmannen.

– Det är så att fler ärenden klaras upp ganska nära i anslutning till händelsen. Rent statistiskt sjunker ju möjligheten till en uppklarning ju mer tiden går, säger han men påpekar att polisen gör allt för att hitta den skyldiga.