Johan Laurila, tekniska kontoret i Mullsjö. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
Mullsjö

Inga höghus i Mullsjö

1:37 min

Det blir inga 7-våningshus på Ekbacken intill Mullsjön i Mullsjö. De hårt kritiserade planerna på höghus verkar gå om intet. Tidsfristen för det holländska bolaget som har rättigheter till marken håller på att löpa ut.

Flera år har gått sedan planerna på höghus blev kända, det talades om 7-våningshus alldeles intill Mullsjön, vilket skulle skymma sjöutsikten för många som redan bor där i egna hus. Det fick Mullsjöbona att gå i taket och över 750 boende skrev på protestlistor som lämnades till kommunen.

Nu har det snart gått tre år men några 7-våningshus har ännu inte byggts. Det holländska bolaget har haft option på marken i tre år, och i sommar löper tiden ut. På kommunen tror man inte att företaget hinner sätta igång något bygge innan.

Johan Laurila, chef på Tekniska kontoret i Mullsjö säger att det fortfarande planeras hyresrätter - men lovar att det inte blir höghus.

– Det handlar om 16 byggmeter, fyra våningshus max så några höghus lär det inte bli.

Någon annan entreprenör kommer nu i stället att få chansen, säger Johan Laurila.

– Vi kommer att jobba vidare med flera entreprenörer, bland annat Mullsjö Bostäder kommer att titta på det. Som tur var har det ju varit lågkonjunktur, så det har nog inte påverkat så mycket men nu börjar det röra på sig så nu är det annorlunda, säger Johan Laurila på tekniska kontoret i Mullsjö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista