Stockarydsterminalen går med en halv miljon kronor i förlust för 2012. Foto: Stockarydsterminalen.
SÄVSJÖ

Stockarydsterminalen går back

1:09 min

Det går dåligt för Stockarydsterminalen i Sävsjö kommun. Istället för den budgeterade vinsten på flera hundratusen kronor så går man back med en halv miljon kronor för 2012.

Det här är en missräkning för bolaget som delvis ägs av Sävsjö kommun. Men vd:n Stefan Arbin hoppas att det bara är på kort sikt.

– Nu för tillfället är det en vikande marknad, vi ser det som ganska normalt, det skiftar på den här marknaden.

Stockarydsterminalen öppnade 2008 och fick en flygande start. Redan 2010 var verksamheten dubblerad, men förra året gick det sämre. Anledningen till det ligger utanför företagets påverkan, menar vd:n Stefan Arbin och nämner bland annat stormen Dagmar och en brand i Örebros värmeverk.

Den framtida verksamheten på Stockarydsterminalen, som ägs till hälften av Sävsjö kommun, kommer dock inte att påverkas av det negativa resultatet för 2012, tror Arbin.

– Det blir inga personalförändringar nu, vi behöver de vi har. Vi har ekonomi så att vi klarar det här likviditetsmässigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista