Jönköping

Kvinna JO-anmäler sambons avvisning

Han trodde han skulle på ett samtal med polisen. Istället fick han veta att han skulle tvingas bort från Sverige. Mannens sambo i Jönköping har nu anmält det inträffade och menar att det handlar om psykisk misshandel.

En kvinna i Jönköping anmäler gränspolisen i Högsby till Justitieombudsmannen, JO, efter att henne sambo avvisats. Händelsen hon anmäler inträffade i januari förra året när sambon kallades till ett möte med polisen, som bara skulle var ett samtal vuxna emellan, enligt informationen.

Men i stället fick sambon veta på mötet att han skulle sättas på flyget till sitt ursprungsland två dagar senare, och om han inte åkte med frivilligt skulle han aldrig få komma till Sverige mer.

Tre parter har blivit psykiskt misshandlade, menar kvinnan - hon själv, hennes dotter på fem år och hennes sambo, som hon inte vet när hon återser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".