Johan Björk är verksamhetschef för psykiatrin. Foto: Peter Jernberg/SR
JÖNKÖPING

Stridigheter på psykiatrisk mottagning

Chef: "Kan påverka patienterna"
2:07 min

Stora interna stridigheter vid en psykiatrisk mottagning i Jönköping har pågått under flera år. Trots två kritiska konsultrapporter är problemen inte lösta.

Under flera års tid har två grupperingar inom en psykiatrisk mottagning i Jönköping, som drivs av landstinget, haft stora samarbetsproblem och konflikter. Det handlar om mobbningsanklagelser, kränkningar och konflikter hur man ska utföra arbetet. Redan för två år sedan gjordes en konsultinsats, men den gick inte att använda eftersom det fanns uppgifter som omfattades av sekretess.
- Jag kan inte svara på om direktiven var för dåliga eller om vi hade olika syn på uppdraget, säger verksamhetschefen Johan Björk.

Rapporten fick slängas i papperskorgen och problemen blev inte lösta. Istället slutade anställda och två personer fick omplacering på egen begäran i september förra året.
- Vi har haft personal som varit sjukskriven på grund av detta och personal som har förflyttats.

Ännu en konsultrapport gjordes. Den blev klar i höstas och P4 Jönköping har läst det interna materialet. Den visar på hur två grupperingar har stora problem att samarbeta, om möten som spelats in och om konflikter som eskalerat bortom all kontroll. Det finns ocskå uppgifter i rapporten om att en anställd anlitat sin egen make som jurist i en konflikt. Nu har även huvudskyddsombuden på Ryhov fått kopplas in. 15 av 26 anställda tycker situationen är ohållbar och sex personer säger att det påverkar deras hälsa. Samtidigt tycker 12 personer att de mår riktigt bra.

Frågan är då hur man klarat att ta hand om patienter med psykiska problem samtidigt som stridigheterna pågått.
- Vad gäller tillgängligheten har vi vid ett par tillfällen fått höra att man upplever att det är svårt att komma intill verksamheten. En del kan ha samband med detta, en del inte.

Har ni gjort tillräckligt efter som det pågått under så lång tid?
- Det har pågått ett arbete hela tiden.

De anställda har nu delats upp i två mindre arbetsgrupper, arbetet pågår med att lösa konflikterna, men Johan Björk menar att de anställda själva också har ett ansvar.
- Det viktiaste är att personalen på golvet arbetar med de problem som kommit upp nu.

Så säger anställda i rapporten:

"X bör försvinna. 4-5 personer funderar på att försvinna"
"Ser mig om efter annat jobb"
"Ledningen bör göra något i stället för att prata"
"Har varit en katastrof. Har förekommit personförföljelse..."
"Man kanske inte rett ut saker från det förflutna"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".