Ska HV behålla andraplatsen? Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.
ishockey

Här är HV:s drömmotståndare i kvartsfinalen

"Drömmotståndare är Brynäs"
1:11 min

I dag spelas den sista omgången av ishockeyns elitserie. HV71 spelar borta mot Luleå och siktar på att behålla andraplatsen i tabellen.

Det är klart att Skellefteå vinner eliterserien och det är de som får favören att välja kvartsfinalmotståndare först. HV71, Färjestad och Luleå gör upp om andraplatsen.

De fyra andra lagen som är klara för slutspel, och som topplagen kommer att välja mellan, är Linköping, Frölunda, Modo och Brynäs. För HV:s del gäller det att välja rätt motståndare i kvartsfinalen.

Drömmotståndare i kvartsfinalen för HV:s del är Brynäs, sett över den här säsongen, eller Frölunda om man tittar över de senaste tre säsongerna. Sämst statistik har laget mot Modo. Av de senaste femton matcherna lagen emellan har Modo vunnit nio matcher, medan HV bara vunnit sex matcher. Det är bara mot Modo som HV har minusstatistik.

HV71 mot Frölunda

Den här säsongen: 4-1 i matcher.

De senaste tre säsongerna: 12-3 i matcher.

HV71 mot Linköping

Den här säsongen: 1-4 i matcher.

De senaste tre säsongerna: 8-7 i matcher.

HV71 mot Modo

Den här säsongen: 3-2 i matcher.

De senaste tre säsongerna: 6-9 i matcher.

HV71 mot Brynäs

Den här säsongen: 5-0 i matcher.

De senaste tre säsongerna: 9-6 i matcher.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".