Det första spadtaget tas på Nannylundsområdet. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
höglandet

Första spadtaget för nytt habiliteringscentrum

Arbetsterapeut: "Det är efterlängtat"
1:47 min

I dag togs det första spadtaget för ett nytt habiliteringscentrum i Eksjö. Något som kommer betyda mycket för personer med funktionsnedsättning.

De nya lokalerna kommer att bli helt anpassade för habilitering som ska hjälpa funktionsnedsatta att kunna anpassa sig till ett så självständigt liv som möjligt. Att landstinget bygger nytt för 35 miljoner kronor kommer att betyda mycket för funktionsnedsatta i området kring Eksjö.

– Man kommer att få bättre insatser att kunna leva ett gott liv med funktionsnedsättningar. Det löser inte allt men det ger oss bättre förutsättningar att fullgöra vårt uppdrag, säger Ulf Grahnat verksamhetschef för habiliteringscentrum i Jönköpings län.

På Nannylundsområdet i Eksjö ska det nya habiliteringscentrumet stå. Ett 30-tal samlades för att se det första spadtaget och många utav dem var personal som tidigare har fått flytta sin verksamhet från mögliga och fuktskadade lokaler till tillfälliga baracker.

– Det känns mycket spännande och det har varit efterlängtat. Rent arbetsmässigt har jag inte kunnat utföra det som ingår i mina arbetsuppgifter, så det känns jättebra, säger arbetsterapeuten Tina Pettersson.

Lokalerna kommer vara inflyttningsklara om knappt ett år.

Reporter: Jonatan Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".