1 av 4
Förväntansfulla barn. Foto: Johanna Stenvall/Sveriges Radio.
2 av 4
Drottningen pratar med barnen, Foto: Johanna Stenvall/Sveriges Radio.
3 av 4
Drottning Silvia hälsar på barnen. Foto: Johanna Stenvall/Sveriges Radio.
4 av 4
Foto: Johanna Stenvall/Sveriges Radio
kungabesök

Förväntansfulla barn fick träffa kungaparet

Kungens resa i länet
6:59 min

Kungen och drottningen inledde sitt besök på Skattkistans förskola i Värnamo. Det var förväntansfulla barn som fick träffa kungaparet på morgonen.

Barnen på Skattkistans förskola fick i dag finbesök när kungen och drottningen hade vägarna förbi. Utanför förskolan stod barn uppställda för att få se kungaparet på nära håll.

– Det är spännande att han kommer till Värnamo. Vi fick första parkett och kungen gick fram och pratade med barnen, säger förskoleläraren Camilla Gustavsson på Libanongårdens förskola.

Hon berättar att det var en bit att gå, men när barnen på morgonen fick reda på att de skulle få träffa kungen och drottningen fick de fart under benen.

– De gick snabbt hit i dag. För dem är en kung en som har krona. Många har också försökt hälsa på kungen i Stockholm, men han är ju inte hemma, säger hon.

Conny och Heiko Stone hade dagen till ära klätt hunden Nico med en svensk flagga. Drottning Siliva var framme och klappade Nico, men han var inte speciellt imponerad av kungligheterna.

– Inte särskilt om jag ska vara ärlig, säger Conny.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".