Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Länssjukhuset Ryhov

Oklart om märkning av infrysta portioner

När matportioner kyls ner och fryses in på Centralköket på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping märks portionerna inte som de ska, och köket får nu kritik av livsmedelsinspektörerna. Men Centraköket vill nu reda ut vad som egentligen gäller.

Jönköpings kommuns livsmedelsinspektörer gjorde nyligen sin årliga kontroll av köket på länssjukhuset Ryhov. De kunde då konstatera att märkningen av mat som blivit övr brast.

När maten kyldes ner och las i frysen var inte märkningen av portionerna korrekt, och enligt livsmedelsinspektörerna finns risken att någon kan vilseledas av märkningen.

Men Eva-Lena Eliasson, kostchef på Länssjukhuset Ryhov säger till nyheterna att det råder delade meningar om vad som egentligen gäller. Hon säger att de alltid kontrollerar märkningen på ursprungsförpackningen när man använder frysta portioner, och att de fått veta att det är korrekt.
– Vi ska nu reda ut vad som egentligen gäller, om vi gör fel eller om vi gör rätt, säger hon till P4 Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".