Polisen ska nu gå igenom över 220 filmer, minst 90 av dem bedöms innehålla grov barnporr. Foto: AP Photo/L.G. Patterson
Jönköping

"Madde" på sexchatt var en bedragare

Lurade till sig drygt 330 000 kronor
1:14 min

En man från Västervik försökte köpa en sexshow av en kvinna på nätet men i stället var det en bedragare. Bedragaren utgav sig för att heta "Madde" och pressade sedan mannen på pengar i flera års tid.

På en sexchatt kallade sig bedragaren från Jönköpingstrakten för "Madde". Mannen från Kalmar län betalade in pengar en gång för att få se en sexshow med "Madde" genom en webbkamera. Showen uteblev men i stället så fortsatte "Madde" att kräva mannen på pengar.

Det började som ett lån eftersom, men efter något halvår upphörde lånen. Men bara några månader senare kontaktades mannen från Kalmar län av samma bedragare som då utgav sig för att vara "Göran", "Maddes" pappa. Och då hårdnade metoderna.

"Göran" berättade att "Madde" tagit livet av sig och skyllde hennes död på honom och hotade med att gå till polisen och anmäla mannen från Västervik.

Sammanlagt har mannen gjort 17 utbetalningar till Madde och 77 till Göran. Totalt handlar det om 335 000 kronor. Men varken "Göran" eller "Madde" fanns på riktigt och i stället är det en 27-årig bedragare som tingsrätten nu dömt till fängelse i ett år och sex månader.

Mannen döms för grovt bedrägeri och utpressning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".