1 av 2
Rune Nensén föreståndare på Oasen. Foto: Pablo Dalence
2 av 2
aneby

Barnhemmet Oasen svarar på kritiken

Barnhemmet Oasen, som i dag blev polisanmält av Socialstyrelsen, svarar nu på kritiken. De kommer nu att stoppa användningen av timeout-rummet tillsvidare.

– Vi ser allvarligt på kritiken från Socialstyrelsen och vi kommer självfallet att följa deras beslut efter bästa förmåga. Det finns dock flera oklarheter i centrala frågor som vi måste ha besked kring. I avvaktan på ett sådant besked tar vi paus med att använda time out-rummet, säger Rune Nensén, föreståndare, i ett pressmeddelande.

Socialstyrelsen har riktat skarp kritik mot barnhemmet för deras metoder, där de håller fast barn med tvång och stänger inne dem i små rum där de inte kan ta sig ut. Nu stoppar hvb-hemmet användningen av timeout-rummet tillsvidare.

– Det förekommer dock inte att våra anställda slår barn eller låser in dem när vi avvärjer en våldssituation. Om sådana anklagelser riktas mot någon medarbetare tar vi det på stort allvar och går igenom händelseförloppet punkt för punkt och går till botten med frågan, säger Rune Nensén.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".