Foto: Tommy Nilsson/Sveriges Radio
jönköping

Ny actionhall i Ungdomens hus

"Jättebra att de satsar"
1:41 min

På KFUM, ungdomens hus, i Jönköping har man nu startat ett nytt projekt med att bygga om sin nuvarande actionhall för över en miljon kronor. Där ska ungdomarna kunna utöva streetsporter.

Allmänna arvsfonden, Fritid Jönköping, studieförbundet Sensus och huvudsponsorn Evry har gått in med pengar för att kunna bygga den nya hallen som kommer få namnet Evry-hallen. Ombyggnationen har varit mycket efterlängtad och ungdomarna har fått vara med och hjälpa till.

– Det bästa med projektet är att se alla utöver bli superpeppade att hjälpa till. Att se trötta 15-åringar som är supertrötta att bara blommar ut, säger projektledare Mikael Ohlander.

Det enda problemet man har stött på vid byggandet av den nya hallen är att de olika åkformerna har haft svårt att komma överens med varandra om hur hallen ska se ut. Men det är mest positiva reaktioner.

– Det känns jättebra att de satsar. Vi har varit i kontakt med dem för att de ska bygga om, så nu är det jättekul att det äntligen händer något, säger Olle Blomqvist, som brukar hålla till på KFUM.

Reporter: Johanna Stenvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".