1 av 4
Peter Strand höll i visningen. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
2 av 4
Roy Gustafsson var intresserad av anläggningen. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
3 av 4
Ekotopia. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
4 av 4
Ekotopia. Foto: Maria Franzén/Sveriges Radio.
aneby

Många vill köpa Ekotopia

"Två-tre stycken har varit extra på hugget"
6:59 min

Intresset för att köpa Ekotopia i Aneby på exekutiv  auktionär stort. I dag hölls en visning av anläggningen och ett 20-tal intressenter var där för att titta.

Aneby kommun lät bygga Ekotopia 1997, det var ett EU-projekt som skulle få Aneby att bli ett ekologiskt föredömme för hela världen. Men projektet nådde aldrig någon succé. Nu säljs anläggningen på exekutiv auktion.

– Det är på uppdrag av kronofogden som det här ska säljas. Det är värderat för sex miljoner kronor. Vi har haft ett 20-tal besökare, varav två-tre stycken har varit extra på hugget, säger Peter Strand, som håller i visningen.

Anläggningen, som har haft flera ägare genom åren, består av totalt åtta hus och tillhörande mark. Roy Gustafsson, som äger ett behandlingshem sedan tidigare, var och tittade på visningen.

– Det finns hela tiden olika funderingar sedan får man bedöma om det finns möjligheter till ett behandlingshem. Det är en oerhört svår potatis att hantera, säger Roy Gustafsson.

– Alla har misslyckats med det här men det finns alltid möjligheter att lyckas, fortsätter han.

Reporter: Maria Franzén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".