Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.
jönköping

Striptease kan leda till böter

Assistentåklagaren: "Han visste att tillstånd krävdes"
1:15 min

Den man i 25-årsåldern som drev strippklubben i Barnarp stod inför rätta vid Jönköpings tingsrätt tidigare i dag. Polisen har vid två tillfällen gjort anmälningar mot verksamheten.

I maj var det striptease till klockan tre på natten, men enligt tillståndet fick det bara vara till klockan 22 på kvällen. I oktober vittnar en man om att han fått en privat dans, trots att tillståndet för stripteaseverksamheten hade gått ut.

– För min del är det klart att det behövs ett tillstånd för den här typen av verksamhet. Han hade tillstånd för striptease i maj sedan hade han fått avslag, så han visste om att man behöver tillstånd. Jag tycker det är märkligt att komma med den invändningen nu faktiskt, säger assistentåklagare Jessica Andersson.

Åklagaren yrkar på böter. Domen kommer den 26 mars.

Mannen, som står inför rätta för brott mot ordningslagen vid strippklubben i Barnarp, är inte med och driver den nya strippklubben på Torpa i Jönköping.

Reporter: Jonatan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".