Håkan Jansson. Foto Dan Segerson/Sveriges Radio.
jönköpings län

S vill behålla diabeteskonsulenten

Politiska protester mot att diabeteskonsulenten dragits in i länet. Socialdemokraterna tror unga nu drabbas och undrar varför det inte fattats något politiskt beslut om det här.

Nu kommer politiska protester mot att diabeteskonsulenten,  en person som hjälper unga som fått diabetes att hantera sin sjukdom, dragits in i länet.

Socialdemokraterna tror unga nu drabbas när diabeteskonsulenten försvinner och undrar varför det inte fattats något politiskt beslut om det här.

– Detta är ett projekt som startats upp utan inblandning i det politiska systemet. När sedan projektpengarna tog slut så kan man välja hur man vill fortsätta. Om detta är så otroligt fantastiskt, varför gör då inte kliniken prioriteringen att fortsätta? undrar Håkan Jansson, landstingsstyrelsens ordförande.

Socialdemokraterna håller inte med Håkan Jansson och tycker att det är ett dåligt beslut som tagits.

– Ett dåligt svar till de sjuka barnen. Jag tycker vi behöver en diabeteskonsulent, kontrade Anki Magnusson, socialdemokrat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".