Gustaf Wesslau. Foto: Johanna Stenvall/Sveriges Radio.
sport

Wesslau är redo för Linköping

Wesslau: "LHC har inget att hämta"
3:30 min

I dag inleds slutspelet för HV71 när Linköping kommer på besök för den första hemmamatchen i kvartsfinalserien. Det kommer sannolikt bli en fartfylld match med två anfallsglada lag.

I går blev HV71:s Gustaf Wesslau utsedd till elitseriens bästa målvakt under 2012/2013. Han är den målvakt i elitserien som vunnit flest matcher den här säsongen, nämligen 29, och har en räddningsprocent på 92.77. Nu är han taggad för den första kvartsfinalmatchen mot Linköping på hemmaplan.

– Första matchen är jätteviktig och det är viktigt att behålla hemmaplansfördelen också. Vi har spelat bra på hemmaplan hela säsongen, så nu ska vi visa att LHC inte har något att hämta här, säger han.

HV71, som åkt ut två år i rad i kvartsfinalen, har haft en veckas matchledighet efter den sista grundspelsomgången. Inför kvällens match saknas backarna Oscar Fantenberg och Jesper Williamsson, i övrigt ska alla vara redo för spel.

– Det känns ganska bra. Det var en vecka sedan vi spelade, så det har varit skönt att vila upp sig och läka lite skador på vissa spelare, säger Wesslau.

I Linköping har Mattias Weinhandl varit febersjuk i veckan, men han är redo för spel till kvällens match, däremot saknas Eric Himmelfarb.

– Det känns bra att få börja på bortaplan. Vi kommer in i slutspelet på ett bra sätt och har ingen press på oss att vinna, samtidigt som vi har en bra möjlighet att vinna, säger Linköpings tränare Roger Melin till klubbens hemsida.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".