Ska HV behålla andraplatsen? Foto: Mikael Fritzon/Scanpix.
HV71

"Jag tror HV åker ut i kvarten"

Anders Svensson om HV71:s supportrar
5:25 min

I kväll inleds hockeyslutspelet för HV71:s del med den första kvartsfinalen mot Linköping. Men hur tror Jönköpingsborna att det kommer att gå för laget?

– Det är alltid roligt att följa slutspelet. Sedan är jag lite osäker på hur det kommer gå. Jag tror HV vinner i kväll men jag tror inte att de håller utan åker ut i kvarten, säger Lovisa Svensson.

Niklas Svensson är en inbiten HV-supporter och har säsongsbiljett till hemmamatcherna och ser samtliga bortamatcherna på tv.

– Jag tror HV går på knock i kväll, jag är en stor optimist så 5-1 till HV. Bredden i laget finns och de har en bättre målvakt, Gustaf Wesslau i år. HV siktar på guld och jag tror stenhårt på det, säger han.

Anders Svensson,  lektor på Högskolan för Lärande och kommunikation i Jönköping, har skrivit en avhandling om HV-supportrar.

– En del fans kan vara väldigt gnälliga. De tycker själva att de kan mycket så det är skiftande kvalité men fansen är oftast ganska kunniga, förklarar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".