Foto: David Westh/Sveriges Radio.
volleyboll

Ojämnare Habo kvartsfinalföll

Filip Mulder, Habo Wolley efter kvartsfinalförlusten
2:04 min

Poängmässigt var det relativt jämnt, men Falkenbergs rutin fällde avgörandet mot Habo Wolley.

Precis som i den första kvartsfinalmatchen blev det vinst för Falkenberg i tre raka set. Precis som i den första matchen var det dock betydligt jämnare än vad setsiffrorna visar.

– Vi hade planerat för att de skulle streta emot riktigt bra, för de är ett riktigt bra hemmalag. Vi var rädda, men vi gjorde det bra säger Falkenbergs Linus Tholse.

Mönstret upprepade sig i de tre seten, möjligen undantaget det andra där Habo svajade. Det var spel- och poängmässigt jämnt fram till slutskedet av seten. Då lyste Falkenbergs rutin - och Habos brist på densamma - igenom och Falkenberg vann de viktiga bollarna.

– Det som jag tycker skiljer lagen åt är att när det börjar tajta ihop sig i seten så är de lite starkare. De litar lite mer på det de gör och har lite mer erfarenhet av de situationerna, säger Habos Filip Mulder.

Falkenberg har nu 2-0 i matcher och har chansen att avgöra kvartsfinalserien på hemmaplan på söndag. Eller hemmaplan... matchen spelas i Ullared, ett önskemål från en av hallänningarna sponsorer. För Habos del gäller det nu att greppa halmstrået.

– Det måste förstås till en skräll, det är väl alla medvetna om. Det handlar bara om att gå in och göra allt man kan, säger Mulder.

Falkenberg har inte tagit ut någon semifinalplats ännu, lovar Linus Tholse.

– De har inget att förlora nu, de kan ge allt de har. Men vi ska fajta emot allt vad vi kan och vinna den matchen. Vi vill inte åka upp hit igen, då blir de farliga, säger Tholse.

Habo-Falkenberg 0-3 (19-25, 16-25, 23-25)

Bästa poängplockare, Habo: Adnan Herco 10, Niko Rukavina 9. Falkenberg: Linus Tholse 14, Philip Pettersson 10.

Falkenberg leder med 2-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".