Oklart när Per Ledin är tillbaka. Foto: Johanna Stenvall.
ishockey

Omtumlad Ledin avstod HV:s träning

Davidsson: "Ledin har inga livshotande skador"
5:06 min

I går crosscheckades HV71:s Per Ledin i huvudet av Linköpingspelaren Carl Söderberg. I dag avstod Ledin träningen, eftersom han fortfarande känner sig omtumlad efter tacklingen.

Det var i slutminuterna när HV71 ledde med 6-0, vilket också blev slutresultatet, som Per Ledin fick en crosschecking i huvudet. Ledin föll till isen och låg kvar länge innan han fick ledas av.

– Jag vet inte, men har var inte med och tränade i dag. Inga närmare detaljer, men har inga livshotande skador i alla fall, så det är skönt, säger HV:s lagkapten Johan Davidsson.

Ledin har inte drabbats av någon hjärnskakning, men i går sa HV:s läkare till flera medier att Ledin har fått en blödning i nacken.

Linköpings Carl Söderberg fick matchstraff och stängs automatiskt av i nästa match. I eftermiddag väntas disciplinnämnden komma med besked om det blir en längre avstängning.

HV fick en smakstart på slutspelet i och med segern. Men i morgon är det en helt ny match på bortaplan för Jönköpingslaget.

– Det kan svänga så fort så vi måste vara lika bra som sist, om inte ännu bättre, säger Johan Davidsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".