1 av 2
Christina Ericsson Smålands idrottsförbund Foto: Rebecka Montelius/Sveriges Radio
2 av 2
Den omtalade bilden i Boro/Vetlandas omklädningsrum. Foto: Smålands-Tidningen
BOro/Vetlanda

Smålandsidrotten sågar könsbilden

Smålandsidrotten: "Ett rent självmål"
1:18 min

Smålandsidrotten tar starkt avstånd från händelsen när en tränaren i ishockeylaget Boro/Vetlanda använde en kvinnoförnedrande bild för att väcka laget.

Boro/Vetlandas tränare hade målat upp en bild på ett kvinnlig könsorgan som symbol för något negativt och ett manligt könsorgan som symboliserade något positivt i ishockeylagets omklädnignsrum. Något som Smålandsidrotten starkt tar avstånd från.

– Jag tar åt mig å alla tjejers vägnar. För det här är under all kritik och vi jobbar så seriöst med den frågan. Det är inte okej, säger Christina Ericsson distriktsidrottschef på Smålandsidrotten.

Smålandsidrotten jobbar mycket med att den machokultur det finns inom idrotten. Enligt Christina Ericsson är det här något som håller på att tvättas bort.

– Det är oerhört tråkigt och svårt att förstå hur man kan klampa så i klaveret. Det är ett rent självmål av en hockeyledare, säger hon.

Reporter: Jonatan Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".