1 av 2
Mikael Peterson, generalsekreterare i Svenska ishockeyförbundet. Foto: Jessica Gow/Scanpix.
2 av 2
Den omtalade bilden i Boro/Vetlandas omklädningsrum. Foto:Vetlanda-Posten.
boro/vetlanda

Ishockeyförbundet: Det är beklagligt

Ishockeyförbundet: "Det är bra att det uppmärksammas"
6:43 min

Svenska ishockeyförbundet står inte bakom Boro/Vetlandas beteende i omklädningsrummet. Man menar att klubben har mycket att jobba med, framförallt har respekten brustit.

Svenska ishockeyförbundet har en värdegrund där man ska visa respekt både på och utanför isen. Enligt Mikael Peterson, som är generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet, har klubben mycket att jobba med när det gäller just respekt.

– Det är beklagligt att det ska dyka upp. Det är bara för oss att sträva på för att uppnå de mål som idrotten och hockeyn har satt upp. När det dyker upp är det bra att det uppmärksammas kraftfullt, säger han.

När tränaren i ishockeylaget Boro/Vetlanda skulle vända laget ur en tung svacka, användes en bild på ett kvinnligt könsorgan och att vara kvinna beskrevs som negativt, samtidigt som en stor penis visade att manligt var bra.

– Det är en stor plump i protokollet. Det handlar om förtroendet för hockeyn lokalt sätt och för styrelsen och alla inblandade parter. Det är styrelsen som ska ta de första besluten för att återuppbygga förtroendet för spelare och för omgivningen, säger Mikael Peterson.

Borde tränaren sparkas?

– Det är styrelsens uppdrag tillsammans med eventuellt kansliet, och det finns ju saker att jobba med där. Vårt fair play-material är något som de ska jobba med ganska ordentligt ser det ut som, förklarar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".