1 av 3
Tränaren, Jussi Salo, är ångerfull. Foto: Jonatan Nilsson/Sveriges Radio.
2 av 3
Den omtalade bilden i Boro/Vetlandas omklädningsrum. Foto:Vetlanda-Posten.
3 av 3
boro/vetlanda

Hockeytränaren: Jag ber om ursäkt

Salo: "Det var rätt av klubben"
1:54 min

Boro/Vetlandas tränare Jussi Salo var ångerfull på dagens presskonferens, där han bad om ursäkt för den kvinnoförnedrande bild han ritade för att väcka laget. Salo bötfälls, men får behålla tränarjobbet.

Hockeylaget Boro/Vetlandas tränare Jussi Salo får en skriftlig varning efter den kvinnoförnedrande bilden han ritat upp för laget.

– Jag ber om ursäkt det var inte min mening att vara respektlös. Jag mår också dåligt så jag hoppas att det blir bättre och hoppas att de kan acceptera min ursäkt, säger Jussi Salo på presskonferensen.

Det var när laget hamnat i en svacka som tränaren ville peppa sina spelare. Han gjorde det genom att rita en bild där man listade negativa egenskaper under en bild av ett kvinnligt könsorgan, och de positiva vid det manliga. Sedan skulle spelarna välja sida.

Förutom varningen så får han böta en månadslön till klubben, som ska skänkas till välgörenhet. Dessutom ska hockeylaget utbildas i värdegrundsfrågor, en utbildning som Smålandsidrotten och Smålands hockeyförbund står för.

– Jag förstår att det jag gjorde var fel. Jag är ansvarig så jag repsekterar det. Det var rätt av klubben som reagerade och visade att det inte var okej, säger Salo.

Boro/Vetlandas ordförande har tagit avstånd från bilden hela tiden. Nu hoppas han att det kan komma något positivt av det här.

– Jag är övertygad om att det kommer hända en hel del, men vad det kommer bli vågar jag inte säga i dag, säger klubbens ordförande Willis Josefsson.

Reporter: Jonatan Nilsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".