Rune Nensén. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
aneby

Oasens ägare kritisk mot Socialstyrelsen

Nensén: "De skulle se hur verksamheten ser ut"
2:02 min

Barnhemmet Oasen i Aneby har kritiserats och polisanmälts för deras metoder. Nu riktar ägaren och verksamhetsföreståndaren Rune Nensén skarp kritik mot Socialstyrelsen.

I dag inkom en JO-anmälan mot Socialstyrelsen från en privatperson i Stockholm, som menar att myndigheten inte agerat tillräckligt kraftfullt på de anmälningar och signaler om missförhållanden som man fått in under de senaste åren. En tuffare granskning från Socialstyrelsens sida är något som även Rune Nensén hade velat se.

– Faktum kvarstår att man har granskat sex akter av 50. Det kanske vore lämpligt, att i stället för att komma på ett eller två besök, att de besökte oss och var med i verksamheten under några dagar för att se hur det verkligen ser ut, säger Rune Nensén, som är verksamhetsföreståndare på Oasen.

Under hela förmiddagen satt barnhemmet Oasens föreståndare Rune Nensén i möte med Socialstyrelsen. Och han tycker det är konstigt att Socialstyrelsen har invändningar men inte några förslag på lösningar.

– Det som med all önskvärd tydlighet framkommer är att man säger att vi har den bekväma rollen att kritisera men vi ger inga råd, säger Nensén.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".