Krogen på Torpa i Jönköping har playboyttema, men är ingen strippklubb, menar ägaren. Arkivbild, foto: Elin Ericsson/Sveriges Radio.
Jönköping

Så försöker strippklubben lura hyresvärden

"Det vore konstigt om de var utklädda till giraffer"
1:32 min

Det är inte strippklubbsverksamhet som bedrivs på Söderhörnan på Torpa i Jönköping, det är playboytema i kombination med restaurangverksamhet. Det menar nu ägaren.

Klubben har ju blivit stämd av sin hyresvärd för att ha brutit mot hyresavtalet, men Christer Bengtsson, juridiskt ombud för Söderhörnan, säger att det är gästerna som strippar, inte de anställda.

– Det finns ingen stripklubbverksamhet. Det har funnits ett playboytema som har bedrivits i kombination med restaurangverksamheten.

Är det inte ganska uppenbart när man ser på marknadsföringen att det är en strippklubb?

– Då får någon påvisa att det står strippklubb i den marknadsföringen som går ut från restaurangen. Man försöker dra in lite mer gäster.
– Det vore ju konstigt om man har playboytema och på affischen är någon utklädd till giraff.

Fastighetsbolaget Bygginvest, som äger fastigheten där Restaurang och bar Söderhörnan bedriver sin verksamhet, lämnade i går in en stämningsansökan till Jönköpings tingsrätt. De menar att ägaren ändrat sin verksamhet i strid med hyresavtalet. Hyresgästen är uppsagd, men verksamheten har fortsatt. Söderhörnan anser inte att de brutit mot hyreskontaktet.

– Det saknas grund för uppsägning. Den kärnverksamheten som ligger till grund för hyresavtalet, den kvarstår, säger Christer Bengtsson.

Han tycker det är en storm i ett vattenglas och ser det som att en liten krögare gjort vad han kunnat för att överleva. Och Playboy-temat, ja det är det gästerna som står för.

- De är en del av det här playboytemat. De kommer in och kan vara utklädda.

De halvnakna tjejer som är där är alltså gäster?

- Ja.

Det låter inte så trovärdigt?

- Det förstår jag inte vad man grundar det i.

De lättklädda tjejerna där inne går alltså dit på eget bevåg?

- Ja, det stämmer det, säger Christer Bengtsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".