Canteras beach på Gran Canaria. Foto: Elvira Urquijo/Scanpix.
jönköping airport

Fler charterresor från Jönköping

Herman Larsson: "Kraftigt utökat utbud"
1:14 min

I dag kom ännu ett glädjebesked för den skuldtyngda och kommunägda flygplatsen i Jönköping. Fritidsresor femdubblar resorna och lanserar två nya resmål.

– Det är ett kraftigt utökat utbud. De kommer köra en egen maskin till både Gran Canaria och Teneriffa kommande vinter, säger Herman Larsson, marknadschef vid Jönköping airport.

Det är Fritidsresor som gör en satsning på nya charterdestinationer från Jönköping med fler platser till Gran Canaria och två helt nya resmål: Teneriffa och Lanzarote. Totalt erbjuder man nu 6 000 reseplatser, en femdubbling mot i dag, och även bättre restider på dygnet, så kallade rättvända resor.

– Fritidsresor blir den klart dominerande aktören när det gäller charterarrangören. Nu är det upp till bevis att vi lyckas sälja det här, säger Herman Larsson, som länge dragits med indragna flygdestinationer och förluster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".