Peter Eklund, klubbdirektör, HV71. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
sport

HV71 kan gå back trots fullsatt arena

Peter Eklund: "Mycket som påverkar"
1:31 min

Om HV71 inte tar sig till semifinal i slutspelet i hockey så kan det innebära en ekonomisk förlust för klubben. Trots fullsatta hemmamatcher måste HV ta sig vidare för att inte gå back.

Trots att HV:s hemmamatcher mot Linköping varit så gott som fullsatta så kanske de fyra hemmamatcherna i kvartsfinalen inte räcker för att göra vinst.

– Som det ser ut nu handlar det om 4-5 hemmamatcher för att vi ska balansera resultatet, säger klubbdirektören Peter Eklund.

En del i det kan vara att kvartsfinalsmatcherna som spelas i Kinnarps arena hittills har gått på vardagar medan Linköping har fått fredags- och lördagsmatcher. Det påverkar ekonomin negativt eftersom alkoholförsäljningen går ner. Men det är många faktorer som spelar in.

– Som mycket annat i den här sporten så är det saker och ting som påverkar. Vi fick två sena skador på backar, vilket gjorde att vi var tvungna att förstärka truppen väldigt sent och det påverkar ju resultatet negativt, förklarar Eklund.

Varje hemmamatch omsätter drygt en miljon kronor och det behövs fem matcher i Kinnarps arena för att man ska garantera ett plusresultat. Trots att HV haft bra publiksiffror hittills, både i grundspelet och nu i slutspelet mot Linköping.

– Vi har haft väldigt bra med den delen. Det är ju trots allt lite derbykaraktär på dessa matcher, menar han på.

Reporter: Maria Franzén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".